(VIDEO) HAOS U BEČU ZA DOČEK: Pirotehnikom uništili grad, mnogo povređenih, a bilo i više pokušaja silovanja!
Foto: Printscreen Krone.at

loš početak

(VIDEO) HAOS U BEČU ZA DOČEK: Pirotehnikom uništili grad, mnogo povređenih, a bilo i više pokušaja silovanja!

Austrija -

BEČ - U Beču je tokom novogodišnje noći pričinjena policija imala pune ruke posla. Pričinjen aje znatna materijalna šteta pirotehničkim sredstvima, a podnete su i krivične prijave zbog seksualnog napastvovanja i remećenja javnog reda.

Policija je saopštila da je u novogodišnjoj noći imala 4.247 poziva, i da su policijske patrole 126 puta da izlazi na teren i opominje građane zbog uznemiravanja suseda bukom, i 387 puta zbog zabranjenih pirotehničkih sredstava. Vatrogasci su intervenisali 57 puta zbog požara.

foto: Printscreen Krone.at

Policija je zaplenila velike količine zabranjenih petardi, i podneli 80 prijava i jednu zbog nanošenja telesnih povreda pirotehničkim sredstvom. Jedan muškarac pokušao je da nelegalnu petardu ispali ispred policijske stanice.

Brojne telefonske govornice, automati za cigarete, kase za novine, automobili, stanovi i balkoni oštećeni su pirotehničkim sredstvima.

Više raketa izazvale su požare u stanovima u Beču. Jedna raketa raznela je šaku jednom 41-ogodišnjem Bečliji neposredno posle ponoći.

Tokom dočeka Nove godine na ulicama Beča policija je imala mnogobrojne intervencije i podnela devet prijava zbog telesnih povreda.

Uhapšene su dve osobe , a podneto pet prijava zbog seksualnog napastvovanja, jedna prijava zbog remećenja reda, kao i osam prijava i 16 kazni zbog kršenja zakona o pirotehnici.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track