AUTOBUS RAZNET SA 10 KILOGRAMA EKSPLOZIVA: Napadač aktivirao napravu čim je ušao u vozilo
Foto: Ap 25 Nov 2015

Novi detalji napada u Tunisu

AUTOBUS RAZNET SA 10 KILOGRAMA EKSPLOZIVA: Napadač aktivirao napravu čim je ušao u vozilo

Planeta -
Bombaš-samoubica je natrpao svu silu eksploziva u prsluk ili ranac, upravo je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa

U saopštenju nije precizirano da li je sinoćni napad na autobus u kojem se nalazila predsednička garda izveo bombaš samoubica, prenosi AFP. Jedan vladin zvaničnik je, pozivajući se na rezultate istrage, izjavio ranije danas da je napad na autobus sa pripadnicima predsedničke garde Tunisa izveo bombaš samoubica sa rancem, koji se digao u vazduh po ulasku u vozilo.

"Prema preliminarnim podacima, napadač je na leđima nosio ranac. Imao je kaput i slušalice. Digao se u vazduh vojnim eksplozivom čim je ušao na vrata autobusa", rekao je bezbednosni zvaničnik predsedništva Hišem Garbi za lokalni radio "Šems FM" a preneo Rojters.

Do napada je došlo u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. godine sa vlasti svrgnut diktator Zin El Abidin Ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca. U napadu u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeni su 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track