BAŠ KAD SE ČINILO DA SE EPIDEMIJA SMIRILA: Nova žrtva ebole u Liberiji
Foto: Printskrin

Alarm

BAŠ KAD SE ČINILO DA SE EPIDEMIJA SMIRILA: Nova žrtva ebole u Liberiji

Planeta -
Ovo je prvi zabeležen slučaj smrti uzrokovane ebolom od kad je Liberija koja se nalazila u srcu epidemije, 9. maja objavila da opakog virusa u ovoj državi više nema

MONROVIJA - Državljanin Liberije preminuo je danas od ebole, izjavio je zamenik ministra zdravlja te zemlje Tolbert Njensvah.

"Testovi su pokazali da je telo 17-godišnje osobe pozitivno na ebolu. Ovo se dogodilo u okrugu Margibi i nema potrebe za panikom. Telo će biti sahranjeno i naš tim za praćenje širenja virusa počeo je sa radom", rekao je on, preneo je Rojters.

Ovo je prvi zabeležen slučaj smrti uzrokovane ebolom od kad je Liberija koja se nalazila u srcu epidemije, 9. maja objavila da opakog virusa u ovoj državi više nema.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je prošle nedelje da je povlačenje virusa koje je tokom aprila i početkom maja bilo očigledno, sada u zastoju. U saopštenju se navodi da je potvrđen 31 novi slučaj zaraženih od ebole u poslednjoj nedelji juna od toga 15 u Sijera Leoni i 16 u Gvineji.

Jedan od najsmrtonosnijih virusa poznatih čoveku, ebola, širi se samo preko dikektnog kontaknta sa telesnim tečnostima zaražene osobe koja pokazuje simptome kao što su visoka temperatura i povraćanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track