BEG IZ ALKATRAZA IPAK JE IZVEDEN: Ova fotografija to dokazuje
Foto: Printcreen Youtube History

Šokantno otkriće

BEG IZ ALKATRAZA IPAK JE IZVEDEN: Ova fotografija to dokazuje

Planeta -
Najpoznatiji zatvorski begunci braća Angelin izgleda da su preživeli beg iz najzloglasnijeg zatvora na svetu

Dugo se mislilo da su se pljačkaši banaka braća Džon i Klarens Angelin utopili prilikom savršeno isplaniranog bega iz Alkatraza 1962. godine. Međutim, pojavila se fotografija na kojoj zloglasni begunci iz Alcatraza sa sunčanim naočarama na licu poziraju na svojoj farmi u Brazilu 1975. godine.

Taj neverovatni dokaz da se ovi pljačkaši banaka nisu utopili 1962. godine prilikom bega iz najčuvanijeg i najsigurnijeg zatvora na svetu uzburkao je duhove, prenosi 24sata.hr.

Naime, njihovi rođaci Ken i Dejvid Vidner uvereni su da su zatvorenici živi. Kao dokaz pokazali su jednu fotografiju istražiteljima za koju je sudski veštak izjavio da se vrlo verovatno radi o kriminalnoj braći.

U dokumentarcu "Historija" rođaci begunaca su to i potvrdili. Dugo je FBI tvrdio da su kriminalci, koji bi sad trebalo da imaju više od 80 godina, utopili u opasnim vodama kojima je Alkatraz okružen.

Navodni dokaz da su Angelini preživeli, Foto Printscreen Youtube
Navodni dokaz da su Angelini preživeli, Foto Printscreen Youtube

Inače, braća su beg smišljali godinu i po dana. Pretpostavlja se da su pobegli kroz ventilacione otvore a pre toga su napravili lutke koje su "izigravale" zatvorenike kako se beg ne bi otkrio prilikom noćnog prebrojavanja.Lutke su izrađene u prirodnoj veličini, a za kosu su čak koristili pravu kosu koju su skrivajući skupljali kod zatvorskog frizera. Glave su izradili od sapuna i wc papira. Begunci su tokom dve godine prošvercovali u svoje ćelije i mnogobrojni alat kojim su prokopali ventilacione otvore radeći u smenama. Izradili su i lažne zidne segmente kako bi od čuvara sakrili radove koje su obavljali u popodnevnim satima.

Kada su uspeli da izađu iz zatvora, put preko vode su nastavili splavom na naduvavanje koji su napravili od kabanica, a na sebi su imali i pojaseve takođe od istog odevnog predmeta.

Pronaći njih je bilo pitanje časti za policiju, a nekoliko nedelja kasnije na obali blizu San Franciska pronađeno je mrtvo telo za koje se mislilo da pripada nekom od begunaca, ali pošto je bilo u fazi raspada begunci su evidentirani kao nestali.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track