BITKA ZA KUĆE: Buktinja kod Omiša guta sve pred sobom
Foto: Profimedia

Vatra se primakla na 50 metara

BITKA ZA KUĆE: Buktinja kod Omiša guta sve pred sobom

Planeta -
U početku je gorela trava i nisko rastinje, ali vatra je tokom noći zahvatila i borovu šumu, a izgorelo je i parkirano vozilo bez registarskih oznaka. Dosad je izgorelo oko 200 hektara terena

Jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka izgorelo je u požaru koji je buknuo u petak uveče na širem omiškom području, a s buktinjom koja se širi bore se lokalni vatrogasci, saopštila je policija.Požar je izbio oko 21.15 sati u mestu Lokva Rogoznica u predelu Ivašnjak.U početku je gorela trava i nisko rastinje, ali vatra je tokom noći zahvatila i borovu šumu, a izgorelo je i parkirano vozilo bez registarskih oznaka. Dosad je izgorelo oko 200 hektara terena.

Oko 23 sata vatra se približila kućama, na samo 50-ak metara.

Trenutno je na terenu 180 vatrogasaca s 40 vozila iz više od 20 stanioca sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. U pomoć su im stigla i četiri kanadera.

U gašenju vatrene stihije odmaže im jaka bura koja duva od sredine jučerašnjeg dana.Glavni zapovednik splitskih vatrogasaca Dražen Glavina rekao je da su kuće i drugi objekti odbranjeni, a još uvek se gasi sa severoistočne i severozapadne strane. "Niko od civila ni vatrogasaca nije stradao i spaseni su svi objekti", rekao je Glavina.Hrvatski autoklub saopštio je u ranim jutarnjim satima da je zbog ovog požara bio prekinut saobraćaj Jadranskom magistralom na deonici Omiš-Dubci u mestu Lokva Rogoznica. Vozilo se zaobilazno, ali u međuvremenu je saobraćaj pušten, ali teče otežano.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track