BOMBA I IZ ČEŠKE: Šengen ugrožen! Pojačana kontrola na granici zbog migranata!
Foto: Profimedia

Slede primer Nemačke

BOMBA I IZ ČEŠKE: Šengen ugrožen! Pojačana kontrola na granici zbog migranata!

Planeta -
Dalji koraci će biti utvrđeni prema broju izbeglica koje odlaze u Češku Republiku, izjavio je ministar unutrasnjih poslova Češke Milan Hovanec

Češka je saopštila danas da će ojačati kontrole na granici sa Austrijom zbog izbegličke krize, nakon najave sličnog poteza Nemačke.

"Češka Republika jača mere na svojoj granici sa Austrijom. Dalji koraci će biti utvrđeni prema broju izbeglica koje odlaze u Češku Republiku", izjavio je za češku državnu televiziju ministar unutrasnjih poslova Češke Milan Hovanec, preneo je AFP.

Nemački mediji su izvestili da Nemačka namerava da ponovo uspostavi kontrole na svojoj granici sa Austrijom, u trenutku kada se suočava sa rekordnim prilivom izbeglica. Portparolka austrijske železničke kompanije OEBB saopštila je da je direktor nemačke železničke kompanije obavestio svog austrijskog kolegu da Nemačka obustavlja železnički saobraćaj iz Austrije.

Situacija u drugom pravcu, od Nemačke ka Austriji, za sada je nejasna, rekla je portparolka, dodajući da je suspenzija trenutno na snazi, naveo je Rojters. Od početka godine, u Nemačku je stiglo 450.000 izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track