BOMBA TOKOM MOLITVE: Samoubilački napad u džamiji odneo najmanje 20 života

U Jemenu

BOMBA TOKOM MOLITVE: Samoubilački napad u džamiji odneo najmanje 20 života

Planeta -
Napadnuti su vernici koji su napuštali bogomolju na severu Sane, a odgovornost do sada nije preuzela nijedna organizacija

SANA - Najmanje 20 ljudi poginulo je, a 50 je ranjeno u samoubilačkom napadu na jednu šiitsku džamiju u glavnom gradu Jemena, Sani, javio je AFP, pozivajući se na lekarske izvore. Prema navodima svedoka, napad su izvela dvojica napadača-samoubica, od kojih je jedan nosio pojas sa eksplozivom, a drugi vozio automobil u kojem je bila bomba.

Prema nekim informacijama, napadač sa eksplozivom bio je u džamiji za vreme molitve. Napadnuti su vernici koji su napuštali džamiju u četvrti Džaraf, na severu Sane. Odgovornost za napad do sada nije preuzela nijedna organizacija.

U Jemenu traje sukob pobunjenih Husita iz šiitskog pokreta "Ansar Ala" i dela vojske lojalne bivšem predsedniku Aliju Abdali Salehu, s jedne, i vojska aktuelnog predsednika Abdrabua Mansura Hadija kog su proterali, s druge strane.

Koalicija arapskih zemalja, koju predvodi Saudijska Arabija, podržava Hadija i od 26. marta bombarduje iz vazduha oblasti Jemena koje kontrolišu Husiti. U toj zemlji aktivne su i pristalice terorističkih grupa "Al-kaida na Arabijskom poluostrvu" i "Islamske države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track