BUGARIN KUPIO HELIKOPTER DA LOVI MIGRANTE: Kontroverzni "lovac" na izbeglice sve radikalniji
Foto: Printscreen Facebook

Sve luđi i luđi

BUGARIN KUPIO HELIKOPTER DA LOVI MIGRANTE: Kontroverzni "lovac" na izbeglice sve radikalniji

Planeta -

"Lovac" na migrante iz Bugarske Dinko Valev (29) kupio je helikopter sa naoružanjem, kako bi otkrivao "potencijalne džihadiste", a nakon što mu je bugarska vlada za to dala dozvolu.

Britanski Dejli mejl piše da je Dinko Valev (29) postao poznat prošle godine zbog "lova na migrante" u Bugarskoj, a sada je kupio sebi helikopter, kako bi patrolirao i tražio "potencijalne džihadiste", kako naziva sve migrante.

Ovaj lovac na migrante, za čiju glavu Islamska država obećava nagradu, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo da postavlja svoje video snimke na kojima se vidi kako juri migrante, koji u Bugarsku stižu iz Turske.

Ovaj bivši poluprofesionalni rvač je pokazao kako zastrašuje migrante prilikom lova u šumama, zajedno sa još nekoliko kolega.

U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji sa rukama vezanim na leđima.

"Ovo bih opisao kao običnu sportsku aktivnost. Ne možete opisati sportistu kao nasilnika", rekao je on.

Ipak, on je postao poznat kada mu je vlada Bugarske dala podršku i počela da mu pomaže, navodi britanski list i dodaje da je nejasno da li su veliki mitraljez i mehanizam za ispaljivanje raketa, koji se nalaze na prednjem delu helikoptera i dalje funkcionalni.

Valev, koji živi u gradu Jambol, blizu granice sa Turskom tvrdi da je svaki izbeglica "mogući džihadista".

Islamska država za njegovu glavu nudi 50.000 dolara. List navodi i da je on pre šest meseci putem društvenih mreža pokazivao njegov potpuno novi automobil mercedes, s klase i zahvaljivao se pristalicama što su mu omogućile da ga stekne.

Državno tužilaštvo u Jambolu istražuju prizužbe da su Valev i njegovi ljudi podsticali diskriminaciju protiv migranata, a takođe je traženo da objasni kako je ođednom postao veoma bogat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track