CEO SVET PRIČA O OVOJ ŠVEĐANKI Volim Brejvika: On nije nasilan i biće dobar otac moje dece!
Foto: AP

Nikad se nisu lično upoznali

CEO SVET PRIČA O OVOJ ŠVEĐANKI Volim Brejvika: On nije nasilan i biće dobar otac moje dece!

Planeta -
Za nju Brejvik nije ubica i neofašista već jedini čovek u njenom životu u koga se zaljubila i koji joj je pomogao

Za ceo svet on je rasista koji je ubio 77 nevinih ljudi u najjezivijem terorističkom napadau koji je Norveška videla. Ipak, za jednu Šveđanku Anders Brejvik je jedini čovek kojeg je ikad volela.

Spremna je da ga čeka ako treba i ceo život u nadi da će jednog dana biti zajedno. Neumorno mu piše pisma, iako svesna da on možda nikada neće izaći na slobodu. Uporedu vodi bitku sa tamošnjim vlastima kako bi joj odobrili da ga poseti iza rešetaka.

Za nju Brejvik nije ubica i neofašista već jedini čovek u njenom životu u koga se zaljubila i koji joj je pomogao, kako tvrdi, da prevaziđe svoju stidljivost i da se pomiri sa činjenicom da ima tumor na mozgu.

"Volim Brejvika zbog onoga što je, a ne zbog onoga što je uradio. On je jedini čovek koga sam volela. Čekaću ga koliko god bude bilo potrebno", kaže Medelejn (26).

Novinarima je pokazala dva pisma koje je dobila od Brejvika iz zatvora. Bilo je kaže još ali su to oduzele norveške vlasti. Ona tvrdi da je Brejviku poslala više od 250 pisama.

"Brejvik je ljubazan, strpljiv, inteligentan, duhovit. Želim da ceo svet zna da Brejvik nije nasilna osoba", tvrdi ona.Iako je tokom suđenja Brejviku utvrđeno da se radi o narcističkom poremećaju ličnosti, i da je on, kako su opisali, osoba nesposobna za emocije.

Ipak pisma koja on šalje Medelejn govore nešto drugačije.

"Zaista si sjajna. Jedna od najčudesnijih osoba koje znam. Retko to govorim ljudima. Hvala na fotografiji. Veoma si lepa. Ali ono što je najbitnije ti si inteligentna i imaš sjajnu ličnost", napisao je Brejvik u jednom od pisama.

Ovaj masovni ubica ju je savetaovao kako bi trebalo da se bavi vežbanjem, ako ne bodibildingom, a ono barem džogingom ili fitnesom. Pisao joj je kako u suštini ima sve što mu treba osim što ga nervira jer ne može da dobije igrice za Plej Stejšn koje želi.

Otkrio joj je da ako ikada izađe iz zatvora da će napustiti Norvešku i da bi voleo tada da osnuje i porodicu.Njih dvoje su se upoznali igrajući onlajn igricu "Vorld of Vorkraft."

Komunicirali su preko neta i pričali čak i o ljubavi sve u periodu između 2007. i 2009. U jednom trenutku je on prestao da joj odgovara na internet poruke. Sledeći put kada je čula za njega desilo se 2 godine po prekidu komunikacije. Tada se desio masakr u Norveškoj.

"Mislila sam kao i svi da su to uradili neki islamisti. Nisam mogla da verujem kada sam videla Brejvikovu sliku u vestima. Meni on nikada nije delovao kao nasilan", rekla je ona.

Ispričala je da čak i mašta o tome da se uda za njega.

"Želela bih da ga puste iz zatvora. On želi da ima kuću u šumi i da živi mirnim životom. Želeo bi i decu. Bio bi on dobar otac", istakla je ova Šveđanka.

(EPK/Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja