ČIŽOV: Rusija i Srbija zajedno traže rešenje posle obustavljanja Južnog toka
Foto: Reuters

Nastavak razgovora

ČIŽOV: Rusija i Srbija zajedno traže rešenje posle obustavljanja Južnog toka

Planeta -
Načina ima - od haba koji će se nalaziti na evropskoj teritoriji Turske cevi gasovoda mogu da idu dalje na bilo koju stranu, kaže stalni predstavnik Rusije pri EU

MOSKVA - Rusija je spremna da sa Austrijom, Mađarskom i Srbijom nastavi pregovore o stiuaciji stvorenoj posle ubustavljanja projekta Južni tok, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.

"Rusija spremna da razgovara o tome šta da se dalje radi i kako da se izađe iz stvorene situacije. Od haba koji će se nalaziti na evropskoj teritoriji Turske - cevi gasovoda mogu dalje da idu na bilo koju stranu", rekao je Čižov moskovskoj televiziji Rusija 24, prenosi portal Fakti.org.

Čižov je, inače, izrazio čuđenje što Rusija za obustavljanje Južnog toka nije od EU dobila zahvalnost jer jer je suspendovanjem gradnje gasovoda "izašla u susret očekivanjima Brisela“. Takođe je naglasio da su se SAD aktivno suprotstavljale gradnji Južnog toka.

Prethodno je ambasador Srbije u Moskvi, Slavenko Terzić, izrazio nadu da će pregovori Rusije i Srbije o Južnom toku započeti narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track