ČOVEK KOJI JE NASMEJAO PUTINA: Ruski seljak Džon preslišava šefa države o proizvodnji mleka
Foto: Printscreen Rt

Direktna linija

ČOVEK KOJI JE NASMEJAO PUTINA: Ruski seljak Džon preslišava šefa države o proizvodnji mleka

Planeta -
Predsedniče, da li vi verujete statistikama? One ne odgovaraju istini, objašnjavao je Džon Kopiski muke proizvođača mleka i mlečnih proizvoda svom šefu države

MOSKVA - Britanac Džon Kopiski, koji decenijama živi u Rusiji i bavi se poljoprivredom, pitao je Putina da li veruje statistikama, jer on lično ne veruje.

"Brojke vam kažu jedno, a realnost je drugačija. Izvinite ako je moje pitanje oštro, ali statistike ne odgovaraju istini", rekao je ruski seljak Džon pravilnim ruskim s očaravajućim britanskim akcentom.

"Što se tiče statistike, pre sam skolon da joj poverujem nego da joj ne verujem", odgovorio je Putin, ali je odobrio farmeru da bi vlasti trebalo da razmotre dodatne mere podrške proizvođačima mleka i mlečnih proizvoda.

"Ako bi statistika bila lažna, sve bi propalo. Kako ste došli ovde? Tražili ste ženu?", našalio se Putin.

"Jesam, oženjen sam Ruskinjom već 23 godine, imamo petoro dece", odgovorio je farmer i nasmejao predsednika, koji je konstatovao da se poljoprivredna politika mora pametnije sprovoditi.

Džon je na to odgovorio da je proizvodnja mleka u kritičnoj situaciji.

Foto: Printscreen Russia today

Na to mu je predsednik odgovorio: „Vi možda mislite da mi nismo uopoznati sa situacijom, ali mi jesmo. Moramo da nastavimo da balansiramo agrarnu politiku po sektorima, poljoprivreda je jedan od naših prioriteta“.

"Danas su kupovne cene često manje od troškova proizvodnje. To jako dobro razumem i znam za to, lično ću vam pomoći", dodao je Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track