(VIDEO, FOTO)CRNI DAN ZA FRANCUSKU: Voz kod Strazbura izleteo iz šina, 10 mrtvih, poginuli tehničari
Foto: Rojters

Zbog prevelike brzine završio u kanalu

(VIDEO, FOTO)CRNI DAN ZA FRANCUSKU: Voz kod Strazbura izleteo iz šina, 10 mrtvih, poginuli tehničari

Planeta -
Deset osoba je poginulo, a 32 ranjeno danas posle podne u železničkoj nesreći brzog voza TGV tokom probne vožnje kod Strazbura na istoku Francuske, saopštile su lokalne vlasti.

Voz, koji je prevozio tehničare tokom probne vožnje, iskliznuo je iz šina zbog prekomerne brzine, navele su tamošnje vlasti. Prema izvorima bliskim franuckoj železnici (SNCF), u vozu je bilo oko 60 tehničara.

Nema informacija da je ovaj incident povezan sa tragedijom u Parizu. Superbrzi Te-Že-Ve voz, ispao je danas popodne iz šina i zapalio se kod mesta Ekvershaim, u blizini Strazbura. Prema saopštenju lokalnih medija, spasilački timovi su stigli na mesto nesreće, a list Parizjen je objavio kako je u njoj poginulo petoro ljudi, što još nije zvanično potvrđeno, prenosi Raša tudej.

Foto Rojters

Kada je voz izleteo iz šina, on se i zapalio, prenosi Parizijen. Sve službe su poslate na lice mesta kako bi se utvrdila razmera tragedije i pomoglo povređenima. Železnice su potvrdile informaciju, ali nema novih detalja.

Foto Rojters
Foto Rojters

Kako javljaju očevici, nesreća se dogodila kada je voz, koji je išao ka Strazburgu, tokom prelaska mosta iznad Marna-Rajna kanala iskočio iz šina i survao se u kanal. Ima mnogo ranjenih. Inače, nesreća se dogodila 10 kilometara od nemačke granice.

Foto Rojters
Foto Rojters

Žandarmerija, helikopteri i ronioci upućeni su na mesto nesreće koja se dogodila na jednom mostu kod Strazbura. Nesreća se dogodila dan posle terorističkih napada u Parizu gde je poginulo 127 osoba i povređeno oko 300 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja