ČUDO U LUGANSKU: Ranjeni sveštenik na kolenima se molio da bombe ne eksplodiraju i evo šta se desilo
Foto: Pritnscreen FB

Spaseni mnogi životi

ČUDO U LUGANSKU: Ranjeni sveštenik na kolenima se molio da bombe ne eksplodiraju i evo šta se desilo

Planeta -
Prilikom bombardovanja Luganska pravoslavni sveštenik, otac Vladimir, smrtno ranjen, klečao je na kolenima i do poslednjeg izdisaja se molio da ostale kasetne bombe, bačene iz aviona, ne eksplodiraju.

Očevici su svedočili čudu kada bombe zaista nisu eksplodirale. Sveštenik Georgijevskog hrama u Lugansku, protojerej Vladimir Kresljanski, otac petoro dece, vraćao se kući posle večernje službe. Njegova kuća je već bila potpuno srušena u bombardovanju, ali je on prethodno suprugu i decu sklonio u ruski Orsk.

Vladimirova supruga Svetlana ispričala je novinarima o poslednjem telefonskom razgovoru ćerke sa ocem.

"Otac Vladimir je bio neobičan sveštenik. Njegove glavne osobine bile su smirenje i prostosrdačnost. U njemu nije bilo gordosti ni strogosti. Voleo je ljude, i prema njemu su se svi ophodili s toplinom. Ko god bi od njega zaiskao molitvu, on bi ga uslišio, za svakog se pomolio. Kada je služio liturgiju, svagda se dugo molio, iščitavajući sva imena koja su mu davali za pominjanje", navodi Svetlana.

Grobu oca Vladimira, sahranjenom pored Georgijevskog hrama, u kome je služio, bez obzira na blizinu fronta i granatiranje, pritiče mnogo ljudi. Oni molitveno pominju oca Vladimira i izražavaju nadu da će baćuška biti proglašen za prvog sveštenomučenika Novorusije.

(prijateljboziji.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track