ČUDO U OSIJEKU: Izvadio iz džepa 950 evra i spasao sugrađane od izbacivanja na ulicu!
Foto: Printscreen Yt

Dobri Samarićanin

ČUDO U OSIJEKU: Izvadio iz džepa 950 evra i spasao sugrađane od izbacivanja na ulicu!

Planeta -
Nisam napravio nikakvo herojsko delo jer već sutra ja mogu da ostanem bez krova nad glavom, kaže Osiječanin velikog srca koji ne želi da izađe iz anonimnosti

OSIJEK - Vozač tramvaja koji ne želi da kaže svoje ime postao je junak u gradu zato što je svom sugrađaninu Željku Budiću, kog inače ne poznaje lično, dao 7.200 kuna (950 evra) da plati ratu kredita da ga banka ne bi izbacila na ulicu sa porodicom!

"Nisam napravio nikakvo herojsko delo jer već sutra ja mogu da ostanem bez krova nad glavom", priča on. Budića je znao samo iz viđenja, kao redovnog putnika na liniji na kojoj vozi.

"Znao sam ga kao i mnoge druge koji se voze sa mnom i pozdravljamo se s 'bok', ništa više. Inače veseo čovek, u proleće prošle godine nekako je propao i videlo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da nije plaćen za svoj rad, da se zadužio za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez reči i odlučio sam da mu pomognem", priča vozač.

Pošto ga je supruga odmah podržala, on je pomoću Gugla pronašao kuću Budićevih. Znao je kako izgleda jer ju je video u emisiji na televiziji, gde je Budić gostovao.

"Osećanje da nekom možeš da pomogneš je neopisivo dobro. Otišao sam Budiću posle posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i rešili taj problem, a moram da priznam da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam tako nešto učinio", iskreno priča vozač i dodaje da nije bogat, ali da ni u čemu ne oskudeva - ima pristojnu platu.

Željko Budić priča da mu je vozač rekao da ne bi mogao da živi sa saznanjem da ima novca, a da mu nije pomogao.

"Mislio sam da ću dobiti infarkt drugi put u životu kad mi je rekao razlog svoga dolaska. Platio mi je dug i ja to nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću kad-tad biti u prilici da mu vratim novac, a ono što je taj čovek napravio za mene malo ko bi uradio za drugoga", ispričao je Budić.

(Glas Slavonije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track