KANDIDAT ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH: Cvijanovićeva protiv politike koja je na štetu RS!
Foto: Beta

KANDIDAT ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH: Cvijanovićeva protiv politike koja je na štetu RS!

Planeta -
Moj politički moto je - gde god idem, idem da se dogovorim, a dogovor znači da poštujete jedni druge, da jedni drugima ne smetate i ne radite nešto na štetu drugih. To je dogovor kojem ja težim, navela je Cvijanvoćeva

BANJALUKA - Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske mora da zna kako da se suprotstavi politikama koje su na štetu RS, izjavila je premijerka tog entiteta Željka Cvijanović.

Cvijanović, koja je i kandidat vladajuće SNSD za tu funkciju na oktobarskim izborima, dodala je i da RS ne može, ali i da ne treba da utiče na to koga će drugi entitet, Federacija BiH, izabrati u tročlano Predsedništvo.

"Moj politički moto je - gde god idem, idem da se dogovorim, a dogovor znači da poštujete jedni druge, da jedni drugima ne smetate i ne radite nešto na štetu drugih. To je dogovor kojem ja težim", navela je ona za Nes radio.

Kako je naglasila, zalaže se za nastavak evropskog puta BiH, ali pod uslovom da se poštuju ustavne nadležnosti entiteta kroz mehanizam koordinacije u evropskim pitanjima.

Govoreći o dosadašnjih godinu i po dana, koliko se nalazi na poziciji predsednika Vlade RS, istakla je da je bilo nekoliko velikih izazova - od protesta u FBiH, globalne ekonomske krize, zbrinjavanja boračkih i socijalnih kategorija, do katastrofalne poplave u maju a zatim i u avgustu koje su nanele veliku štetu građanima i privredi.

"Najvažnija stvar koju smo postigli jeste da smo zadržali funkcionalnost i operativnost budžeta, izvršili sve svoje obaveze a da pritom nijedna grupacija nije zapostavljena", istakla je ona, dodavši da je Vlada uspela i da poveća plate i penzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track