CVIJANOVIĆEVA: Vlast u Srpskoj činiće dosadašnja vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP
Foto: Marina Lopicic

Bez dileme

CVIJANOVIĆEVA: Vlast u Srpskoj činiće dosadašnja vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP

Planeta -
Republika Srpska prva će formirati vlast u BiH i pokazati da se i to može brzo, efikasno i bez potresa

BANJALUKA - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će Srpska biti prva koja će formirati vlast u BiH i da će tu vlast činiti dosadašnja vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP.

Ona je rekla da postoji većina za formiranje takve vlasti i dodala da će Republika Srpska time što će prva formirati vlast Republika Srpska pokazati da taj posao može da uradi brzo, efikasno i bez potresa. Takođe je skrenula pažnju na to da se situacija sa formiranjem vlasti u kantonima i entitetima reflektuje na nivou BiH

"Građani će u ponedeljak vidjeti skupštinsku većinu, a zatim se ide u formiranje vlade. Srpska pokazuje svoj kapacitet, koji je do sada pokazivala", rekla je Cvijanovićeva novinarima posle promocije diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova u Upravi za policijsko obrazovanje u Banjaluci. Pritom je podsetla da SNSD u Srpskoj u procesu formiranja vlasti već treći put učestvuje sa aspekta partije koja ima najveći broj glasova i da je vrlo legitiman partner svakome ko želi da sprovodi određene politike, a da "pri tome ne pravite bilo kakve programske koalicije".

"Politički reprezenti iz Srpske su ti koji nalaze svoje mesto u Savetu ministara BiH i institucijama BiH, ali to ne znači da se tamo ide da se puzi i da se prihvata ono što kaže neko drugi", istakla je Cvijanovićeva i ocenila da opozicione partije iz Srpske vode "obezglavljenu politiku" i da su rukovodstva tih partija odmetnuta od svog članstva.

"Ta rukovodstva dobro polemišu sa onima sa kojima njihovo članstvo nikada ne bi polemisalo i puze pred onim pred kojim njihovo članstvo ne bi puzalo. Rukovodstvo opozicije polemiše sa patrijarhom, sa Asocijacijom osnivača Srpske, ali ne polemišu sa Bakirom Izetbegovićem, nego su mu dali mikrofon da objašnjava politike svake opozicione partije u Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track