DA SE IZJASNE GRAĐANI: Dodik traži referendum za ukidanje Suda i Tužilaštva BIH
Foto: Marina Lopičić

Nezadovoljan

DA SE IZJASNE GRAĐANI: Dodik traži referendum za ukidanje Suda i Tužilaštva BIH

Planeta -
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će početkom sledeće sedmice zatražiti posebnu sednicu parlamenta RS o referendumu na kojem bi se građani izjasnili o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH

"Nametnuli su nam Sud i Tužilaštvo da progone srpske vojnike i oficire, a da puštaju one zločince za koje svi znaju da su počinili zločin, čiji su zločini dokumentovani i čije zločine brane institucije BiH", kazao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

Zbog toga će, kako je naveo, u prvim danima naredne sedmice predložiti i zahtevati posebnu sednicu Narodne skupštine da raspiše referendum, te da odbaci postojanje Suda i Tužilaštva BiH i njegovo delovanje na prostoru Republike Srpske.

Dodao je još istakao da srpski narod "ne može da odustane od istine o Srebrenici". "Ne može se govoriti kao samo jednom izolovanom događaju iz jula 1995. godine, a ne uzeti u obzir kontinuitet zločina koji se dešavao od 1991. do 1995. godine.

Naravno da se slažemo da je Srebrenica mesto zločina, ali zločina u kontinuitetu u kome su gotovo pođednako stradali i Srbi i Bošnjaci", ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, "jedina razlika je što su Srbi uporno ubijani u kontinuitetu, a ogroman broj Bošnjaka ubijen je u jednom koncentrisanom trenutku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track