DANAS ZASEDA EVROPA: U Nemačkoj rekordan broj izbeglica
Foto: Reuter

Sastanci o krizi

DANAS ZASEDA EVROPA: U Nemačkoj rekordan broj izbeglica

Planeta -
U toj zemlji se do kraja godine očekuje oko 800.000 ljudi koje beže od rata i siromaštva

BERLIN - Rekordan broj izbeglica juče je stigao u Nemačku, gde su ih volonteri i građani srdačno dočekali, prenosi danas Frans pres. Nemačka policija je juče posle podne saopštila da je 14.000 izbeglica, većinom Sirijaca, stiglo iz Austrije, kao i da se sinoć očekivao dolazak dodatnih 3.000 ljudi.

Pitanje izbeglica biće danas na dnevnom redu sastanaka evropskih zvaničnika. Nemačka kancelarka Angela Merkel o tome će razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Berlinu, a o tome će biti reči i na sastanku evropskog komesara za migraciona pitanja Dimitrisa Avramopulosa i austrijskih zvaničnika u Beču, navodi AFP. Očekuje se da će o problemu izbeglica danas govoriti i predsednik Francuske Fransoa Oland na redovnoj konferenciji za novinare.

U Nemačkoj izbeglice po izlasku iz vozova policija autobusima prevozi do najbližih prihvatnih centara. U toj zemlji se do kraja godine očekuje oko 800.000 izbeglica koje beže od rata i siromaštva. Austrijske vlasti su saopštile sinoć da je od 15.000 ljudi, koliko ih je stiglo za 48 sati u Austriju, samo 90 zatražilo azil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track