Dodik položio zakletvu: Radiću s još većom odgovornošću!
Foto: RTRS

Inauguracija predsednika i potpredsednika RS

Dodik položio zakletvu: Radiću s još većom odgovornošću!

Planeta -
Biti predsednik Srpske nije privilegija već obaveza da se služi svom narodu, poručio Dodik
1 / 6 Foto: RTRS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsednici Srpske Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su danas svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pre polaganja svečane zakletve, sertifikate Dodiku, Jerkoviću i Salkiću uručio je predsednik Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u prvom obraćanju nakon polaganja zakletve, rekao je da biti predsednik Srpske nije privilegija već obaveza da se služi svom narodu. Naglasio je da će u ovom mandatu raditi sa još većom odgovornošću i sa velikim zadovoljstvom jer mu je narod ponovo dao poverenje.

Rekao je da sa posebnim osećanjem i s punom odgovornošću danas može da kaže da je kao predsednik Republike Srpske izvršio osnovni zadatak o kojem je govorio i pre četiri godine - odbranjen je ustavni kapacitet i nadležnosti koje je imala i ima Republika Srpska.Republika Srpska je danas uređenije, lepše i prosperitetnije mesto za život svih njenih građana, što je i osnovni zadatak svake politike i odgovornih političara", dodao je Dodik.

On je zahvalio svima koji su 12. oktobra izašli na izbore i na demokratski način izabrali svoje predstavnike, čime su pokazali i sebi i svetu da je ovo demokratsko i zrelo društvo, sposobno da vodi računa o svojoj državi i o svojoj budućnosti."Ne mogu, a da i ovom prilikom sa posebnom zahvalnošću i poštovanjem ne pomenem sve one koji su svoje živote ili delove tela ugradili u Republiku Srpsku, trajno opredeljen da njihova žrtva nikada ne sme biti umanjena. To neka bude zavet i ovog saziva i svih budućih saziva naše Skupštine i ostalih institucija Republike Srpske", istakao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su Republika Srpska, njene nadležnosti i s mukom očuvana autonomija imperativ svakom pojedincu ili organizaciji, te da će tako biti sve dok bude obavljao dužnost predsednika, pa čak i kada to ne bude.

"Za Republiku Srpsku boriću se sa bilo koje pozicije koju budem imao u životu, jer Srpska nije samo politički organizovana zajednica da bi u njoj neko vršio vlast ili bio opozicija. Ona je naše životno opredeljenje", rekao je Dodik nakon inauguracije i svečanog polaganja zakletve u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dodik je pozvao sve poslanike i građane Srpske da svako u okviru svojih mogućnosti učini sve na očuvanju Republike Srpske i afirmaciji njenih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track