DODIK: Prvi put vlast formiraju partije sa sedištem u Republici Srpskoj
Foto: Srna

Uspeh

DODIK: Prvi put vlast formiraju partije sa sedištem u Republici Srpskoj

Planeta -
Cilj nam je da institucije vlasti budu formirane do kraja ove godine, kaže predsednik Republike Srpske

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da političke partije sa sedištem u Republici Srpskoj imaju većinu za formiranje vlasti u Srpskoj.

"Ovo je prvi put da će vlast činiti partije sa sedištem u Republici Srpskoj, što nam je bio i primarni cilj", izjavio je Dodik posle sastanka s predstavnicima DNS, NS i Srpske radikalne stranke. On je ponovio da je cilj da institucije vlasti budu formirane do kraja ove godine i da koalicija DNS-SP-SNSD ima skupštinsku većinu za formiranje vlasti.

"Koalicija političkih partija SNSD-DNS-SP apsolutno je jedinstvena i čvrsta, što je pokazalo i uspešno konstituisanje Narodne skupštine Republike Srpske", dodao je Dodik, napomenuvši da bi mandatara mogao da imenuje tokom predstojećeg vikenda ili u prvim danima naredne sedmice. On je rekao da postoje naznake i nekih drugih političkih partija da žele da se priključe većini za izbor nove vlade Republike Srpske.

Dodik je takođe kazao da će koalicija SNSD-DNS-SP imati tri delegata u Domu naroda parlamenta BiH, koji će biti izabrani do utorka, 2. decembra, kao i delegati u Vijeće naroda Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track