DODIK: SNSD će s koalicionim partnerima formirati novu Vladu
Foto: Fonet

Stav predsednika

DODIK: SNSD će s koalicionim partnerima formirati novu Vladu

Planeta -
Predsednik Republike Srpske ocenio je da u tom entitetu BiH neće biti nemira mada to neki priželjkuju i istakao da je RS stabilna

BANJALUKA - Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da će njegova stranka s koalicionim partnerima, Demokratskim narodnim sazvezom (DNS) i Socijalističkom partijom (SP), formirati novu vladu Republike Srpske.

Dodik je u Trebinju rekao da se još očekuju zvanični izborni rezultati, ali "da nema sumnje" da će SNSD formirati novu Vladu RS.

Komentarišući izjavu lidera Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića da će opozicioni blok o formiranju nove Vlade RS razgovarati sa svima, osim SNSD-a, Dodik je naveo kako Bosiću "preostaje još malo političkog života na mestu predsednika partije".

Dodik, koji je i predsednik RS, ocenio je da u tom entitetu BiH neće biti nemira, "mada to neki priželjkuju" i istakao da je RS stabilna.

On je poručio da će raditi na što bržem formiranju vlasti na državnom nivou, poručujući kako njegova stranka ima aktivan odgovor na pitanje "Sejdić-Finci" i mehanizam koordinacije, te da bi se odnos političkih snaga u Federaciji BiH "možda mogao promeniti da se to pitanje brzo reši". Ukoliko se ta dva pitanja budu brzo rešila, dodao je, BiH bi dobila status kandidata za članstvo u EU, a to je ono što ovoj zemlji može dati novu dinamiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja