DODIKOVE ČESTITKE MUP: Očuvaćemo materijalni položaj svakog policajca!
Foto: Byka.com

Krsna slava MUP Republike Srpske

DODIKOVE ČESTITKE MUP: Očuvaćemo materijalni položaj svakog policajca!

Planeta -
Zbog toga ćemo u narednom periodu, osim očuvanja materijalnog položaja policajaca, nastaviti sa opremanjem policije neophodnom logistikom da bi mogla da se suprotstavi izazovima koji uopšte nisu mali, naglasio je predsednik Srpske

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je entitetsko Ministarstvo unutrašnjih poslova jedna od najboljih bezbednosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Dodik je, povodom krsne slave MUP-a - Aranđelovdana, izrazio zadovoljstvo stanjem i organizovanošću Ministarstva, kao i činjenicom da je nakon mnogo godina žestokih napada na policiju, Republika Srpska zadržala tu nadležnost.

"Sve godine nakon toga pokazale su sposobnost društva, a i policije da ostvari svoj najvažniji zadatak", rekao je Dodik u Banjaluci.

Entitetski predsednik je, prenose lokalni mediji, dodao da borba za bezbednost društva podrazumeva i borbu protiv terorizma, zbog čega je u narednom periodu policiju Republike Srpske za to potrebno adekvatno osposobiti.

"Zbog toga ćemo u narednom periodu, osim očuvanja materijalnog položaja policajaca, nastaviti sa opremanjem policije neophodnom logistikom da bi mogla da se suprotstavi izazovima koji uopšte nisu mali", naglasio je Dodik i za narednu godinu najavio maksimalno angažovanje policije, ali i svih ostalih segmenata društva u osposobljavanju za borbu protiv terorizma, kriminala i korupcije.

Vence na spomen-ploču poginulim pripadnicima Ministarstva u sedištu MUP-a u Banjaluci su, pored Dodika, položili i premijerka Srpske Željka Cvijanović, predsednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić, kao i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije Radislav Jovičić i Gojko Vasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track