DOKUMENTARAC KOJI JE IZAZVAO ZGRAŽAVANJE: Ja sam pedofil! Molim vas da mi pomognete!
Foto: Youtube

Ispovest

DOKUMENTARAC KOJI JE IZAZVAO ZGRAŽAVANJE: Ja sam pedofil! Molim vas da mi pomognete!

Planeta -
Edi nema kriminalni dosije, što je potvrdila i policija. Imao je normalno detinjstvo, bio je popularan u školi, bio je kapiten ragbi tima. Da je pedofil shvatio je tokom svojih dvadesetih

Edi (39) krije u sebi mračnu tajnu s kojom se bori veći deo svog života. Stidi se sebe samog i gadi se sam sebi. On je - pedofil. Privlače ga deca od četiri godine do predpuberteta. Uprkos tome, tvrdi da nikada nije pokleknuo pred svojim željama, piše Independent.Edi nema kriminalni dosije, što je potvrdila i policija. Imao je normalno detinjstvo, bio je popularan u školi, bio je kapiten ragbi tima. Da je pedofil shvatio je tokom svojih 20-tih."To je bio težak period. Imao sam neke devojke koje sam voleo, ali shvatio sam da me stvarno fizički privlače devojčice od četiri, pet, šest godina. Mnogi pretpostavljaju da ću zbog toga što tako osećam odmah zlostavljati dete, ali ja nisam sposoban da učinim tako nešto. Ne želim da to učinim. Možda je to zato što me ne privlače isključivo deca već i žene, svih godina", kaže Edi.Ali, za pedofile to u stvari nije ništa čudno. Zbog toga su mnogi od njih u braku, imaju djecu i u stvari nisu prepoznati kao pedofili u sredini u kojoj žive.U Velikoj Britaniji gotovo svake nedelje se pojavi neki pedofilski skandal. Procjenjuje se da na Ostrvu ima najmanje 50.000 pedofila. Neki spominju da ih ima čak i 250.000. Dr. Sara Gud smatra da se protiv pedofilije treba boriti na drugačiji način, onaj koji uključuje razgovor sa pedofilima pre nego što počnu da zlostavljaju. Ona smatra da bi trebalo pokušati da im se pre toga pomogne.Zbog svojih kontroverznih stavova izgubila je posao. Pokrenula je i internet forum za pedofile na kojem s njima komunicira direktno.U Nemačkoj su pokrenuli pionirski projekat prevencije pedofilije pod nazivom "Darkfield" koji uključuje grupnu terapiju za pedofile, vežbe empatije prema žrtvama pa čak i lekove za one pedofile kojima je potrebna pomoć zbog fizičkih sklonosti prema deci. Uslov je da nisu prekršili zakon i da priznaju:"Da, ja imam problem sa svojim osećajima prema deci i želim da mi pomognete da ne dođem u iskušenje i posrnem."Zašto neko uopšte postane pedofil? Pokazalo se da će seksualno zlostavljano dete postati zlostavljač kada odraste. Ali, Edi na primer, nije bio zlostavljan. Uzroke pedofilije zbog toga naučnici pokušavaju da pronađu u ljudskom mozgu, i to od početka njegovog razvoja još u materici.Reditelj dokumentarca prikazao je i drugu stranu priče, žrtve pedofila.

Ian Mekfadjen bio je 1975. učenik u školi u Buckinghemšhiru, jednoj od najboljih. Ali, bila je prepuna pedofila. Iana je zlostavljalo nekoliko učitelja, a najviše direktor Džordž Hil."Bio je vrlo dobar prijatelj mojih roditelja, inače vrlo ugodan, poput dekice. Neko kome se veruje. Pristupačan, komunikativan, pokroviteljski... Bio sam polaskan svime time, želeo sam da budem u njegovom društvu. Sve dok me nije napastvovao. Mislio sam da svi to znaju jer sam jedva hodao. Tako je bilo nekoliko godina. Došao sam u školu kao netko ko je vredan poštovanja. A oni su mi to oduzeli", ispričao je Mekfadjen.Heroin je prvi put uzeo sa 12 godina. Nudio se muškarcima, spavao s njima. Bilo mu je, kako kaže, svejedno hoće li da živi ili će umreti. Ipak, uspeo je da se vrati na pravi put - oženjen je, radi kao savetnik i priča svoju priču kako bi borba protiv pedofilije bila uspešnija.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track