DONALD TRAMP: Da su Francuzi bili naoružani, bilo bi manje mrtvih u Parizu
Foto: Reuters

Niko nije bio naoružan

DONALD TRAMP: Da su Francuzi bili naoružani, bilo bi manje mrtvih u Parizu

Planeta -
Pogledajte šta se desilo u Parizu i s njihovim zakonom o nošenju oružja koji je najrestriktivniji na svetu. Niko nema oružje osim loših momaka, rekao je Tramp na jednom mitingu u američkoj saveznoj državi Teksas

VAŠINGTON - Američki milijarder i jedan od mogućih kandidata republikanaca za predsedničke izbore u SAD, Donald Tramp, izrazio je žaljenje što je nošenje oružja ograničeno u Francuskoj ocenivši da bi broj žrtava terorističkih napada u Parizu bio manji da je zakon o oružju drugačiji u toj zemlji.

"Pogledajte šta se desilo u Parizu i s njihovim zakonom o nošenju oružja koji je najrestriktivniji na svetu. Niko nema oružje osim loših momaka", rekao je Tramp na jednom mitingu u američkoj saveznoj državi Teksas posle minuta ćutanja u znak odavanja pošte žrtvama napada u Parizu gde poginulo 129 ljudi.

"Niko nije bio naoružan. Možete da kažete šta hočete, međutim da su imali oružje situacija bi bila skroz drugačija", rekao je Tramp koji je ponovio da se zbog restrikritvnih mera nošenja oružja u nekim američkim gradovima povećava stopa nasilja. Tramp je imao sličnu izjavu posle terorističkih napada, 7. januara, na redakciju lista Šarli ebdo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track