TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Izgraditi veliki zid, Meksikanci su kriminalci i silovatelji
Foto: AP

Ekstremno

TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Izgraditi veliki zid, Meksikanci su kriminalci i silovatelji

Planeta -
Televizijska mreža NBC raskinula je saradnju sa biznismenom i kandidatom za predsednika SAD Donaldom Trampom zbog njegovih krajnje rasističkih izjava o Meksikancima

NJUJORK - Televizijska mreža NBC saopštila je danas da će okončati poslovnu saradnju sa biznismenom i kandidatom za predsednika Sjedinjenih Država Donaldom Trampom zbog komentara o imigrantima iz Meksika prilikom objavljivanja predsedničke kandidature, prenosi AP.

Tramp je inače rekao da želi da izgradi veoma veliki zid na granici Meksika i SAD, a da su meksički doseljenici većinom ljudi sa problemima, silovatelji koji u SAD donose drogu i kriminal.

Mreža NBC saopštila je da više neće emitovati godišnje izbore za Mis Amerike i Mis Univerzuma, što su bili zajednički poduhvati sa Trampom.

Foto: AP
Foto: AP

Šou Mis Amerike se emitovao na NBC od 2003. godine, a ovogodišnje takmičenje je bilo zakazano za 12. jul. Mreža je saopštila i da već traži načine da emituje buduće sezone rijaliti programa "Slavni šegrt", ali bez Trampa kao domaćina, odnosno poslodavca.

"Za NBC je poštovanje i dostojanstvo za sve ljude kamen temeljac naših vrednosti", navodi se u saopštenju.

Tramp je, reagujući na odluku televizijske mreže, istakao da je predvideo da će biti raskinuta saradnja, ali da se neće izviniti za svoju izjavu jer smatra da je bila korektna. "Šta god oni žele da urade, za mene je OK", rekao je Tramp novinarima u Čikagu posle susreta sa liderima civilnog društva u okviru kampanje za predsednika SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track