DONALD TRAMP ORIGINALAN: Nek se Nemačka bakće s Grčkom, ako ne oni, spašće ih Putin!
Foto: Reuters

Vruć krompir

DONALD TRAMP ORIGINALAN: Nek se Nemačka bakće s Grčkom, ako ne oni, spašće ih Putin!

Planeta -
Mislim da će Grčka na kraju biti u boljoj formi nego što se misli, ceni milijarder kandidat za budućeg amerikog predsednika

VAŠINGTON - SAD ne treba da se mešaju u grčku finansijsku krizu izjavio je milijarder i kandidat za budućeg američkog predsednika Donald Tramp u intervjuu TV kanalu Foks biznis (Fox Business).

"Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao... Dao bih Nemačkoj da se time bavi. Mi imamo dovoljno problema", rekao je Tramp, odgovarajući na pitanje šta treba da preduzmu SAD povodom situacije u Grčkoj. Prema njegovim rečima, SAD ne treba da zaborave da je "čitava situacija sa evrom" stvorena radi konkurencije sa SAD.

"Nemačka će se pozabaviti time. Iskreno, (predsednik Rusije) Vladimir Putin,verovatno će se priključiti i spasti situaciju, ako Nemačka ne uspe. Tako da mislim da će Grčka biti u boljoj formi nego što ljudi misle", rekao je Tramp a prenosi RIA Novosti.

Prema podacima grčkog ministarstva finansija, ukupan iznos duga Grčke na dan 1. april ove godine, iznosio je 312,7 milijardi evra. Znatan njegov deo - 184 milijarde, otpada na Evropski fond za finansijsku stabilnost (EFSF) - 131 milijardu, kao i na vlade zemalja evrozone, uključujući Nemačku, Francusku, Estoniju, Slovačku.

Grčka je dužna i 27 milijardi evra Evropskoj centralnoj banci (ECB) i 21 milijardu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track