Donjeck: Granata pala na školsko dvorište, poginulo najmanje dvoje!
Foto: Rojters

Stradanje civila

Donjeck: Granata pala na školsko dvorište, poginulo najmanje dvoje!

Planeta -
Igralište se nalazi u blizini aerodroma u Donjecku, oko kojeg se poslednjih nedelja vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, uprkos sporazumu o primirju potpisanom pre dva meseca

DONJECK - Dvoje civila, među kojima je i jedan tinejdžer, poginuli su danas u Donjecku kad je granata pala na školsko igralište, objavila je agencija AFP. Novinari francuske agencije su javili da su na školskom igralištu u Donjecku videli tela pokrivena ceradom, dok svedoci navode da je u napadu povređeno još najmanje četvoro ljudi.

Školsko igralište se nalazi u blizini aerodroma u Donjecku, oko kojeg se poslednjih nedelja vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, uprkos sporazumu o primirju potpisanom pre dva meseca.

I ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se građanski rat u Ukrajini ne smiruje i da se granatiranje gradova nastavlja uprkos mirovnom sporazumu iz Minska.

"Građanski rat u Ukrajini, blizu granice Rusije, ne smiruje se. Uprkos sporazumima iz Minska granatiranje mirnih gradova se nastavlja. Civili stradaju", rekao je Putin na sastanku komisije za vojnotehničku saradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track