DŽIHADISTI PORUČUJU: Sve ide po našem planu, totalni rat izbija 2016!
Foto: AP

Sedam koraka do cilja

DŽIHADISTI PORUČUJU: Sve ide po našem planu, totalni rat izbija 2016!

Planeta -
Jedan od vođa Al-Kaide Omar Bakri, koji je proteran iz Londona pa se danas nalazi u libanskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma, je rekao da su jedini pobednici Arapskog proleća džihadisti

Islamisti su još pre 15 godina osmislili plan kako će u sedam koraka osvojiti svet pa su za 2016. godinu najavili „totalni rat”. Kada je taj plan Al-Kaida predstavila pre 15 godina, svi su im se izrugivali i mislili kako maštaju o nemogućem, međutim, čini se da su dosta toga proveli u delo. Pet koraka već učinjeno.

Jedan od vođa Al-Kaide Omar Bakri, koji je proteran iz Londona pa se danas nalazi u libanskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma, rekao je da su jedini pobednici Arapskog proleća džihadisti.

Bakri, kako piše Večernji list, veruje da je taj Al-Kaidin plan u sedam koraka zapravo Božji plan kojim će islamisti u dve dekade, od 2000.do 2020., zavladati celim svijetom. U prvom koraku, od 2000. do 2003. godine, najavili su “buđenje” islamista” rečima: “Mi ćemo zadati snažan udarac u glavu zmije u Njujorku.” To se i dogodilo napadom 11. septembra 2001.

Sledećih pet koraka predvideli su u periodu od 2013. do 2016. godine, osnivanje jedne islamske države, kalifata, kao i to da će se uticaj Zapada smanjiti u islamskom svetu. Islamisti su dosad ostvarili prvih pet koraka.

Umesto slobode i demokratije, oni se oslanjaju na metode totalitarne kontrole države i krutog tumačenja šerijata, islamskog prava. Šesti korak koji su najavili jeste „totalni rat” 2016. jer će, nakon uspostave kalifata, izbiti verski rat između “vernika, islamske vojske, i nevernika, hrišćana”.

Konačna „pobeda” predviđena je 2020. kada bi Islamska država imala milijardu i po muslimanskih stanovnika i proširila se i na Europu, piše Večernji list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track