DŽORŽ SOROŠ: Na pragu smo trećeg svetskog rata!
Foto: Reuters

apokalipsa u najavi

DŽORŽ SOROŠ: Na pragu smo trećeg svetskog rata!

Planeta -
Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna, zaključio je Soroš

Milijarder Džordž Soroš rekao je da je veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svetskog rata koji bi počeo sukobom između Kine i Amerike.

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gde takođe postoji tendencija usmeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz.

„Ako postoji sukob između Kine i vojnih zaveznika Amerike, kao što je Japan, nije preterivanje reći da smo na „pragu trećeg svetskog rata“ - navodi Soroš.

Da bi to izbegli, SAD treba da pruži „veliki ustupak“ Kini: da dozvoli da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a.

Kineska valuta, u tom slučaju može da se takmiči sa dolarom.

Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soroš. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti „veoma neprijatna.

„Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna, zaključio je Soroš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track