EGZEKUTORI BIN LADENA KREĆU NA KIMA: Elitne jedinice uvežbavaju likvidaciju vođe Severne Koreje
Foto: AP

Šokantne tvrdnje južnokorejske agencije

EGZEKUTORI BIN LADENA KREĆU NA KIMA: Elitne jedinice uvežbavaju likvidaciju vođe Severne Koreje

Planeta -

Specijalci ratne mornarice SAD, poznatije kao „foke“, koji su likvidirali Osamu bin Ladena, prvi put izvode vojne manevre sa ciljem napada na Severnu Koreju.

U tim vojnim vežbama učestvuju jedinice za specijalne namene Armi rendžers, Delta fors i Zelene beretke, piše južnokorejska agencija „Jonhap njuz“.

„Različite jedinice koje učestvuju u tim vojnim vežbama pod nazivom ’Fol igl‘ i ’Ki risolv‘ uvežbavavale su likvidaciju vojnog komandanta Severne Koreje i ključnih objekata vojne infrastrukture“, navodi se u članku.

„Morskim fokama“, između ostalog, naloženo je da likvidiraju kontroverznog severnokorejskog lidera Kim Džong Una i unište oružje za masovno uništavanje, navodi izdanje „Jung end dejli“.

Visoki činovnici Pentagona su izjavili u intervjuu novinarima da ove vojne vežbe predstavljaju „surovu poruku“ rukovodstvu Severne Koreje. Uostalom, Geri Ros, komandant Ratne mornarice SAD nije potvrdio informacije o planovima za likvidaciju Kim Džong Una. On je izjavio da je cilj vojnih vežbi „Fol igl“ — jačanje vojne alijanse SAD u Južnoj Koreji.

Severna Koreja je već izjavila da priprema „surovi odgovor“ na moguće akcije nosača aviona „Karl Vinson“ koji se trenutno nalazi u južnokorejskim vodama protiv nje, naglasivši da će joj za napad biti dovoljan i najmanji signal napada na njenu nezavisnost i suverenitet.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track