BOMBA U ISTANBULU: Eksplozija na metro stanici, nema mrtvih
Foto: Anadolija

Panika

BOMBA U ISTANBULU: Eksplozija na metro stanici, nema mrtvih

Planeta -
Šestoro ljudi je povređeno usled eksplozije na stanici metroa u Istanbulu, javio je Rojters, prenoseći tursku televiziju Haberturk

Prevoz metroom sa stanice Bajrampaša je obustavljen kada se na stanici čula velika buka, rekao je Rojtersu jedan gradski funkcioner.

Televizija NTV prenela je da bi bomba mogla biti uzrok eksplozije što su drugi izvori negirali navodeći da se radi o kvaru na trafo stanici. Kasnije, nadležni Bajrampaša distrikta potvrdili da se radi o bombi. Snažnu eksploziju izazvala je bomba ručne izrade, saopštio je čelnik okruga Bajrampaša Atila Ajdiner. Sumnja se da je improvizovana bomba postavljena kraj puta bila namenjena minibusu turske policije.

Gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je nekoliko osoba lakše povređeno. "Još uvek nije poznato kako je došlo do eksplozije. Istražujemo sve mogućnosti", rekao je Sahin, a prenosi Anadolija. On je potvrdio da nema smrtno stradalih u eksploziji koja se večeras dogodila u ovom turskom gradu.

"Obzirom da se sve desilo na mestu gde ima mnogo ljudi, u prvim trenucima je preneseno da se radi o veoma jakoj eksploziji. Ali dobro je da nema smrtno stradalih u eksploziji", rekao je Sahin.

Eksplozija se čula širom grada, navode korisnici društvenih mreža.

Turska je na oprezu posle napada dvojice bombaša samoubica 10. oktobra u kom je poginulo 103 ljudi.

(Agencije/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja