EL ČAPO UPAO U DEPRESIJU: Viđam samo policajce i svi 24 sata bulje u mene!
Foto: AP 15 Okt

Zatvorske muke

EL ČAPO UPAO U DEPRESIJU: Viđam samo policajce i svi 24 sata bulje u mene!

Planeta -

Meksički narko-bos Hoakin Guzman, poznatiji pod nadimkom El Čapo, žali se da je zlostavljan u zatvoru i da policajci 24 časa "bulje u njega".

On tvrdi da je depresivan, da pati od halucinacija i gubitka pamćenja zbog zlostavljanja sa kojim se suočava u zatvoru. Guzman se požalio psihijatru da nema privatnosti jer je stalno pod nadzorom stražara.

"Јa samo želim da se ponašaju prema meni kao prema svima drugima", kaže El Čapo, koji je u zatvoru ponovo završio u januaru ove godine.

On se žali da su svetla u njegovoj ćeliji upaljena 24 časa dnevno, da kontaktira jedino sa maskiranim stražarima i da nema pristup televiziji ili radiju.

"Uvek sam sam u ćeliji i ležim na donjem ležaju. Samo vidim policajce", navodi on. Guzman je pod velikim policijskim nadzorom jer je već dva puta uspeo da pobegne iz zatvora. Njegov poslednji beg iz najčuvanijeg meksičkog zatvora "Altiplano" prošle godine bio je spektakularan - El Čapo je pobegao iz ćelije kroz tunel.

Kamere su zabeležile kako se približava delu sa tuševima, a čuvari kažu da su, kada su ga potražili, umesto njega našli rupu u podu kod tuševa, što je bio početak tunela dugog kilometar i po.

(VIDEO) ČUVARI MU DALI PREDNOST: 18 minuta im trebalo da uđu u El Čapovu ćeliju kad je pobegao!

Poznati narko-bos prvi put je dospeo u zatvor 1993. godine, a pobegao je 2001. Reč je o zatvoru "Puente grande".

Nedavno je odobreno njegovo izručenje SAD, uprkos naporima mnogobrojnih advokata da to spreče, prenose portali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track