FORMIRAJU SE BALKANSKE VOJNE SNAGE? Načelnici oružanih snaga dve bivše članice SFRJ podržali ideju!
Foto: Nemanja Pancic

Saradnja

FORMIRAJU SE BALKANSKE VOJNE SNAGE? Načelnici oružanih snaga dve bivše članice SFRJ podržali ideju!

Planeta -
General Koteski je izneo predlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga, koje bi delovale zajedno pri rešavanju elementarnih nepogoda što ministarstvo obrane BiH u celini podržava

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga te zemlje general pukovnik Anto Jeleč podržali su inicijativu načelnika Glavnog štaba Armije Republike Makedonije general pukovnika Gorančeta Koteskog tokom odvojenih susreta o stvaranju zajedničkih balkanskih vojnih snaga koje bi intervenisale u slučajevima elementarnih nepogoda u zemljama regiona.

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane BiH general Koteski je izneo predlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga, koje bi delovale zajedno pri rešavanju elementarnih nepogoda što ministarstvo obrane BiH u celini podržava.

Ministar Osmić upoznao je goste sa trenutnim aktivnostima ministarstva odbrane BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, uknjižbi vojne imovine, rešavanja viškova naoružanja, razminiranja, kao i mirovnim misijama širom sveta.

Nakon odvojenog susreta sa načelnikom Glavnog štaba OS BiH Jelečom saopšteno je da se razgovaralo o dosadašnjoj bilateralnoj i regionalnoj saradnji oružanih snaga dve zemlje.

Dodaje se da su se sagovornici složili oko važnosti regionalnih bezbednosnih inicijativa kao ključnog oblika saradnje za BiH i Makedoniju i zemlje regiona.

Pri tome je posebno istaknuta potreba zajedničkog delovanja u slučajevima prirodnih i drugih nesreća i katastrofa.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track