(VIDEO) DIRLJIVO: Rusija poklanila Francuskoj štene umesto psa ubijenog u sukobu s teroristima!
Foto: Tanjug

Dobrinja umesto Dizel

(VIDEO) DIRLJIVO: Rusija poklanila Francuskoj štene umesto psa ubijenog u sukobu s teroristima!

Planeta -
PARIZ - Rusija poklanja Francuskoj štene umesto policijskog psa koji je ubijen u raciji u stanu u pariskom predgrađu Sen Deni u kome se krio organizator terorističkih napada 13. novembra.

Ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokolcev pisao je svom kolegi Bernaru Kaznevu i ponudio da pošalje štene po imenu Dobrinja, kako bi zamenilo kuju Dizel, koja je poginula u raciji.

U "znak solidarnosti sa francuskim narodom i policijom nudimo štene koje će moći da zauzme mesto Dizel ubijene u specijalnoj operaciji protiv terorista," napisao je Kolokolcev.

Pas je dobio ime po junaku ruske narodne priče Dobrinji Nikitiču čuvenom po snazi, dobroti i hrabrosti, naveo je on, prenosi AFP.

Reč je lepom primerku iste rase, belgijski ovčar malinoa, kao ubijena Dizel. Ministarstvo je kasno sinoć postavilo na sajt slike šteneta još uvek paperjaste dlake i video koji prikazuje kako se igra loptom, a snimke je prenela i televizija.

Dobrinja ima dva meseca i živi u policijskom centru u Moskvi. Moraće da prođe veterinarsku kontrolu i karantin pre nego što doputuje u Francusku.

Čuvari pasa u ruskoj policiji pozirali su sa svojim psima i te slike postavili na Instagram nalogu s natpisom "Ja sam Dizel."

"Naši četvoronožni prijatelji takođe služe u policiji štiteći društvo od terorističkih pretnji", saopštila je moskovska policijska služba.

>

Source: Puppy condolences by ReutersNews on Rumble

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track