GARDIJAN PROZIVA DŽONSONA:  Službenu posetu Srbiji iskoristio za pomociju svoje knjige!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

pozvana da objasni šta je radio u beogradu

GARDIJAN PROZIVA DŽONSONA: Službenu posetu Srbiji iskoristio za pomociju svoje knjige!

Planeta -

Laburistička partija traži od šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona da objasni zašto je službenu posetu Beogradu iskoristio za promociju svoje knjige "Faktor Čerčil".

Naime tokom svoje posete beogradu Džonson je, umesto za službene zadatke, vreme iskoristio za samopromociju i davanje autograma, piše britanski "Gardijan".

Laburistička parija, najveća opoziciona snaga u Britaniji, pozvala je ministra spoljnih poslova da objasni zbog čega je umesto da razgovara o državnim stvarima, davao autograme u beogradskoj knjižari. Iz Forin ofisa stiglo je saopštenje u kom se navodi da Džonson nije znao da će biti dočekan na taj način.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije navelo je da su Džonson i njegovi asistenti izričito zamolili da poseta knjižari ne bude u znaku njegove knjige o Čerčilu, i da je šefu diplomatije bilo neprijatno kada je video da su u knjižari postupili potpuno suprotno.

"Gospodin Džonson je iz pristojnosti potpisao nekoliko kopija knjige i razgovarao sa par ljudi o tome, ali nikada nije pokušao da privatne interese stavi ispred tog putovanja" - rekao je izvor iz Džonsonovog tima "Gardijanu".Oglasila se i portparolka britanskog Forin ofisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track