GDE ĆE MU DUŠA: Vlasnik napadnutog restorana u Parizu prodao snimak za 50.000 evra
Foto: Printscreen Youtube

Dok nekom ne smrkne...

GDE ĆE MU DUŠA: Vlasnik napadnutog restorana u Parizu prodao snimak za 50.000 evra

Planeta -
Vlasnik restorana "Kaza nostra", jednog od lokala koji su bili na meti terorista 13. novembra u Parizu, prodao je snimak napada koji su zabeležile njegove bezbednosne kamere za 50.000 evra britanskom tabloidu Dejli mejl, javljaju francuski mediji.

Dejli mejl je pre pet dana nabavio snimak atetata u Parizu koji su preneli svi svetski mediji. Na snimku, koji je zabeležila jedna od kamera u restoranu "Kaza nostra", u kom je ubijeno pet osoba, može se videti sav užas kroz koji su gosti prošli tokom napada terorista.

Kako prenosi televizija Kanal+, snimak je prodat nakon dužeg pregovaranja i licitiranja. Londonski tabloid je najpre ponudio 12.000 evra, da bi na kraju vlasniku restorana, čije ime nije navedeno, na ruke izbrojao 50.000 evra. Vlasnik restorana je uz pomoć hakera probio šifru koju je prethodno policija stavila na video snimak.

Nakon prodaje Dejli mejlu, uništio je originalni hard disk kako bi mogao da tabloidu garantuje ekskluzivnost. Francuska televizija je pokušala da kontaktira Dejli mejl, ali je kao odgovor dobila samo jedno "no comment", dok je vlasnik "Kaza nostre" zalupio slušalicu novinaru koji ga je pozvao.

Prošle nedelje je u jednom od predgrađa Pariza primećeno nekoliko osoba koje su pokušavale da prodaju video snimke novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track