GRČKA DAJE OLAKŠICE: Država im pomaže da otplate kredite!
Foto: Rojters

Vlada pomaže građanima

GRČKA DAJE OLAKŠICE: Država im pomaže da otplate kredite!

Planeta -
Zvanična Atina odlučila se na taj korak u okviru napora da se smanji broj nenaplativih zajmova i da se tržište nekretnina oporavi od pada cena, do kojeg je došlo tokom šestogodišnje recesije

ATINA - Grčka vlada radi na planu da se građanima koji su podigli hipotekarne kredite omogući otplata tih zajmova uz znatno snižene kamatne stope, i to na period do 15 godina.Zvanična Atina odlučila se na taj korak u okviru napora da se smanji broj nenaplativih zajmova i da se tržište nekretnina oporavi od pada cena, do kojeg je došlo tokom šestogodišnje recesije.

Ministar za razvoj Nikos Dendijas izjavio je da vlada očekuje da će idućeg meseca finalizovati plan koji bi korisnicima hipotekarnih kredita pružio pravo da zamrznu otplatu 30 odsto zajma. Inače, Evropska komisija saopštila je da će Grčka ove godine završiti s recesijom, a zatim bi trebalo da ubrza rast, koji će iznositi 3,7 odsto 2016, uz opadanje nezaposlenosti.

- Dugo očekivani privredni oporavak u Grčkoj podržavaju potrošnja i izvoz zahvaljujući turizmu i oporavku pomorskog sektora, kao i slabljenju evra - navodi se u izveštaju EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track