GRUZIJA: Počela istraga protiv Sakašvilija
Foto: Reuters

Nije se odazvao pozivima

GRUZIJA: Počela istraga protiv Sakašvilija

Planeta -
Sakašvili je danas na Fejsbuku napisao da smatra da je istraga koja se vodi protiv njega politički motivisana i da ne planira da učestvuje u ovoj farsi

TBILISI - Gruzijske vlasti danas su saopštile da su počele istragu protiv bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija. Tužioci u toj maloj državi na Kavkazu su ovo najavili pošto se Sakašvili nije pojavio pred istražiteljima koji su hteli da ga ispitaju, navodi AP.

On se nije odazvao pozivima da bude ispitan ni ranije na suđenjima njegovim političkim saveznicima. Zvaničnici optužuju Sakašvilija za nelegalno rasturanje protesta 2007. godine, preuzimanje televizijske stanice i zaplenjivanje imovine jednog biznismena.

Sakašvili je danas na Fejsbuku napisao da smatra da je istraga koja se vodi protiv njega politički motivisana i da ne planira da "učestvuje u ovoj farsi".

Bivši predsednik, koji je bio na čelu države za vreme rata sa Rusijom 2008 godine, izgubio je na parlamentarnim izborima 2012. godine od milijardera Bidzine Ivanišvilija. Od 2013. godine, kada je okončan njegov mandat, živi izvan Gruzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track