GVATEMALA: 131 osoba poginula  u odronu zemlje, 300 nestalo
Foto: Reuters

Stotine kuća sravnjeno sa zemljom

GVATEMALA: 131 osoba poginula u odronu zemlje, 300 nestalo

Planeta -
Oko 1.800 vojnika, vatrogasaca i meštana, traga za nestalima, a neke kuće su zatrpane i do 15 metara dubine

GVATEMALA - Najmanje 131 osoba je poginula, a oko 300 se vodi kao nestalo nakon odrona zemljišta u Gvatemali u kome je na stotine kuća sravnjeno sa zemljom, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

"Nažalost, novi podaci pokazuju da je potvrđena pogibija 131 osobe", i da se još oko 300 osoba vode kao nestale, rekao je portparol vatrogasnnog odreda Hulio Sančes. Prema njegovim rečima, među poginulima u je nekoliko beba.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Usled kiše pokrenulo se klizište i tone zemlje, kamenja i drveća srušilo se u četvrtak uveče na jednu četvrt u mestu Santa Katarina Punula, na jugoistočnom obodu Gvatemala sitija i tom prilikom je uništeno 125 kuća, u kojima su ljudi ostali zarobljeni.

Oko 1.800 vojnika, vatrogasaca i meštana, traga za nestalima, rekao je David de Leon, portparol agencije za vanredne situacije Konred, koji je dodao da su neke kuće zatrpane i na 15 metara dubine te da sumnja da će biti pronađeno još preživelih.

Lokalne vlasti su u nekoliko navrata tražile od meštana da se isele sa te lokacije, ali su oni to odbijali odgovarajući da nemaju gde da odu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track