HAKERI RAZOTKRILI PAKLENI PLAN: Soroš i Porošenko tajno naoružavaju Ukrajinu
Foto: Ap

Zakulisna strategija

HAKERI RAZOTKRILI PAKLENI PLAN: Soroš i Porošenko tajno naoružavaju Ukrajinu

Planeta -
Kiber-Berkut objavio deo poverljive prepiske američkog milijardera i ukrajinskog predsednika

KIJEV - Dva milijardera - finansijer Džordž Soroš i predsednik Ukrajine Petar Porošenko - u potaji kuju plan kako da se Ukrajina naoruža a da se pritom ne prekrše odredbe Sporazuma iz Minska, a tu njihovu prepisku objavila je hakerska grupa Kiber-Berkut.

Джордж Сорос: куплю Украину, дорого!Мы, КиберБеркут, продолжаем находиться в компьютерных сетях киевской хунты. На это...

Posted by КиберБеркут on Monday, June 1, 2015

Prepiska potvrđuje da je "Sorošu Ukrajina potrebna da bi ratovala protiv Rusije“, navode pripadnici Kiber-Berkuta. Iz prepiske se vidi da Soroš zagovara dostavljanje supermodernog oružja ukrajinskoj vojsci i prisustvo američkih instruktora u Ukrajini.

Soroš je Porošenkov savetnik za vojna pitanja, ističe se u saopštenju Kiber-Berkuta. On je taj koji je savetovao Porošenka za glavne ljude nad bezbedonosnim strukturama i oružanim snagama postavi američkog generala Veslija Klarka i poljskog generala Valdemara Škipčaka. On je takođe Porošenku ukazao da je potrebno ustrojiti vidljivu borbu protiv korupcije, navodi se u saopštenju Kiber-Berkuta.

Soroš insistira da EU dodeli Ukrajini pomoć u visini od jedne milijarde evra godišnje, a Kiber-Berkut ističe da je ovo posebno interesantno, jer bi bilo dobro videti kako će građani EU reagovati na ideju finansiranja "kijevske hunte".

"Zapad želi da Kijev "obnovi borbene kapacitete Ukrajine bez kršenja Sporazuma iz Minska",.napisao je između ostalog Soroš.

"Pokerskim rečnikom, SAD će 'pratiti, ali neće podizati ulog'", objašnjava 84-godišnji američki biznismen ukrajinskim liderima.

Hakeri su objavili na internetu tri fajla: Soroševu "Kratkoročnu i srednjoročnu sveobuhvatnu stretegiju za novu Ukrajinu", datiranu 12. marta 2015, nedatirani dokument o vojnoj pomoći Kijevu i Soroševo pismo Porošenku i ukrajinskom premijer Arseniju Jacenjuju, datirano 23. decembra 2014.

(Kiber-Berkut, Russia Today)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track