(VIDEO) GOTOVA TALAČKA KRIZA U NEMAČKOJ: Policija upala u banku i uhapsila napadača
Foto: Reuters

Drama u Duizburgu

(VIDEO) GOTOVA TALAČKA KRIZA U NEMAČKOJ: Policija upala u banku i uhapsila napadača

Planeta -

DUIZBURG - Policija je upala u banku "Šparkase" u nemačkom gradu Duisburbu u kojoj je naoružani napadač od jutros drža dvoje zaposlenih, muškarca i ženu, kao taoce.

Napadač je uhapšen, svi taoci su oslobođeni i u banci nema više nikog.

Prema prvim saznanjima, muškarac i žena koje je napadač uzeo za taoce su bračni par. Još je mnogo toga nejasno: istraga će tek utvrditi zašto je napadač napao banku.

Izgleda da je imao saučesnike jer radio Duiuburg javlja da su u policijskoj akciji, koja je u toku, u neposrednoj blizini banke uhapšene dve osobe. Pretpostavlja se da je reč o saučesnicima.

Policija traga za crvenim "folcvagenom" kojim su pobegle još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su takođe saučesnici.

"Trenutno smo opkolili celu oblast", rekao je jedan portparol policije kad je počela akcija i dodao da u akciji učestvuju teško naoružani specijalci. "Moramo da pretpostavimo da je unutra najmanje jedan naoružani napadač i još+nekoliko osoba", kazao je on dodajući da se ovaj napad smatra "netipičnom pljačkom banke" - dogodio se pre nego što je banka otvorena.

Portparol navodi da su očevici potvrdili da napadač ima kod sebe oružje.

Jedna radnica banke koja je uspela da pobegne na vreme obavestila je jutros policiju o ovom napadu koji se dogodio nešto pre devet sati. Zaposleni su začuli glasove kako dolaze iz trezora kada su jutros stigli na posao. Policija je obaveštena oko 8.40 sati o situaciji, a banka je trebalo da bude otvorena u 9h.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PAZITE GDE IDETE NA ODMOR U 2017! Ovim zemljama prete teroristički napadi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track