HEROJI MAKEDONIJE: Ovo su policajci koji su poginuli u Kumanovu
Foto: Ap

Sukobi u Kumanovu

HEROJI MAKEDONIJE: Ovo su policajci koji su poginuli u Kumanovu

Planeta -
Agencija MIA navela je da je poznat identitet šestorice poginulih pripadnika policije: Žarko Kuzmanovski (32), Sašo Samoilovski(32), Nenad Serafimovski (28), Isamedin Osmani, Boban Ivanović i Goran Ilievski

KUMANOVO - Broj poginulih policajaca tokom policijske akcije u razbijanju terorističke grupe u Kumanovu porastao je na ukupno osam, a više desetina je ranjeno.

U pitanju su policajci koji su podlegli povredama posle jučerašnjeg oružanog sukoba sa terorističkom grupom ili su naknadno pronađeni.

Agencija MIA navela je da je poznat identitet šestorice poginulih pripadnika policije: Žarko Kuzmanovski (32), Sašo Samoilovski(32), Nenad Serafimovski (28), Isamedin Osmani, Boban Ivanović i Goran Ilievski.

U akciji je, takođe, povređeno 30 policajaca koji su smešteni u skopskim bolnicama.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska sinoć je saopštila da je u subotnjoj celodnevnoj policijskoj akciji poginulo pet policajaca, da je 30 osoba povređeno, te da se dvadesetočlana teroristička grupa predala.Ona je rekla da žrtava ima i među civilima i među teroristima, ali nije želela da spekuliše sa njihovim brojem.Jankuloska je najavila da će policijska akcija trajati sve dok i poslednji terorista ne bude neutralisan.Cilj terorističkog napada grupe, ponovila je, bile su državne institucije.

Mediji su spekulisali da je naoružana grupa, koja je juče rano ujutru započela sukobe u dva kumanovska naselja, nastanjena pretežno Albancima, brojala između 50 i 70 osoba.ca koji su smešteni u skopskim bolnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track