HILARI KLINTON JE MRTVA, ZEMLJA JE RAVNA: Ovo su neke od najbizarnijih teorija zavera u 2016.
Foto: Reuters

Mnogi su poverovali

HILARI KLINTON JE MRTVA, ZEMLJA JE RAVNA: Ovo su neke od najbizarnijih teorija zavera u 2016.

Planeta -

Ako verujete da je slavna pevačica Tejlor Svift satanista, američki političar Ted Kruz misteriozni serijski ubica Zodijak i da je Hilari Klinton preminula u septembru– ovo je vaša godina.

Iako bi pomislili da čovečanstvo s vremenom postaje sve obrazovanije, pogotovo zbog rastuće globalizacije i lako dostupnih informacija na internetu, i ova je godina izrodila neke zaista fascinantne teorije zavere od kojih će vam se doslovno zavrteti u glavi. Pa krenimo redom…

1. Hilari Klinton je mrtva i zamenio ju je surogat

Teorija koja je možda i najviše uzbudila američku javnost jeste ona o smrti predsedničkog kandidata Hilari Klinton. Teorija se pojavila odmah nakon što je Klnton za vreme kampanje obolela, a u javnosti je objavljen i jedan snimak gde je fizički iznemoglu pridržava njen telohranitelj.

(VIDEO) HILARI KLINTON PROGLAŠENA MRTVOM: Američki voditelj napravio težak gaf

Jutjub korisnik Konfederejt Maršel (Confederate Marshell) objavio je snimak "stopostotnog dokaza" da je Klinton preminula 11. septembra i da je od tada na snimcima menja kompjuterska animacija i dubleri.

Druga teorija zavere koja se tiče Hilari Klinton jeste da demokrata i šef njene predsedničke kampanje Džon Podesta vode lanac maloletničke prostitucije iz Komet Ping Pong restorana u Vašingtonu.

2. Zemlja je ravna

Iako bi pomislili da smo ovaj problem već odavno rešili, u januaru je poznati američki reper svojom objavom na Tviteru izazvao neviđenu lavinu reakcija. Naime, slavni muzičar B.o.B. na fotografiji stoji na brežuljku a u pozadini se, kako navodi u statusu, nalaze gradovi udaljeni otprilike 25 kilometara.

Prema njemu, upravo je to dokaz da je Zemlja ravna, jer, kad bi bila zakrivljena, gradovi iza njega ne bi mogli da se vide.

Naravno, ne treba uopšte spominjati da je fotografija postala instant-hit na internetu, a u raspravu se čak uključio i cenjeni naučnik Nil de Gras Tajson. Naravno da svetski priznati stručnjak nije uspeo da razuveri B.o.B.-a.

3. Tejlor Svift je satanista

Sličnosti između fizičkog izgleda popularne američke pevačice i ćerke osnivača Satanističke crkve Antona Laveja, bile su dovoljne da se Tejlor Svift svrsta u redove mračnog kulta.

4. Kejti Peri je zapravo Džon Benet Remzi

Iako ova teorija datira još iz 2014, ove godine je ponovno izronila posle prikazivanja CBS-ovog dokumentarca o misterioznom ubistvu šestogodišnje devojčice Džon Benet Remzi u decembru 1996. godine.

REŠENA MISTERIJA NAKON 20 GODINA: Otkriveno ko je ubio malu misicu!

U snimku objavljenom na Jutjubu autor spajanjem njihovih lica pokušava da uveri javnost da se radi o istoj osobi.

"Shvatate da je Kejti Peri zapravo starija Džon Benet Remzi, je li tako? Vidite to?", kaže autor video koji verovatno ne shvata da je Kejti Peri u vreme ubistva imala 12 godina.

5. Ted Kruz je ubica Zodijak

Usred trke za Belu kuću, pojavila se teorija zavere prema kojoj je Ted Kruz, tada jedan od republikanskih kandidata za predsednika, naravno uz Donalda Trampa, zapravo poznati serijski ubica s kraja '60-ih i početka '70- ih po imenu Zodijak.

Šta više, koliki je deo javnosti poverovao u ovo svedoči i anketa sprovedena na Floridi u februaru ove godine, prema kojoj je od 1012 ispitanika njih čak 38 odsto smatralo kako je moguće da je Kruz ustvari Zodijak. Brojka koja još više zastrašuje jeste 10 odsto ispitanika koji su bili sigurni da je republikanac serijski ubica iz prošlosti.

PET NEUHVATLJIVIH: Oni su najgore serijske ubice i nikada nisu uhapšeni

6. Fidel Kastro je otac Džastina Trudoa

Ova je teorija pojavila se na Redditu odmah posle Fidelove smrti krajem novembra, nakon što je kanadski premijer Džastin Trudo na Tviteru preminulog kubanskog vođu nazvao "izvanrednim liderom".

SULUDA TEORIJA ZALUDELA INTERNET: Kanadski premijer je sin Fidela Kastra?!

Jedan korisnik Redita napisao je da su Trudoovi roditelji posetili Kubu nekoliko puta, priloživši fotografiju Margaret Trudo "koja je tiraninu dopustila da drži njenu četveromesečnu bebu".

Ali zapravo, beba na slici nije Džastin, već njegov pokojni brat Majkl.

(EKP/ Net.hr)

(VIDEO) SRPSKI FIZIČAR I DOCENT NA FAKULTETU TVRDI: Zemlja je RAVNA, ceo život nas LAŽU! EVO DOKAZA!

(VIDEO) POKUŠALI SU DA ZATAŠKAJU: 7 teorija zavere za koje se ispostavilo da su istina

ŠOKANTNA TVRDNJA AMERIČKOG PATOLOGA: Hilari su otrovali Putin ili Tramp!

TEORETIČARI ZAVERA TVRDE Masakr u Nici i napad u Minhenu snimila je ista osoba! Evo o kome je reč...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track