HILARI: Osećam se bolje, nisam mislila da će moja bolest biti toliko važna
Foto: Reuters

Tvrdi da može da nastavi kampanju

HILARI: Osećam se bolje, nisam mislila da će moja bolest biti toliko važna

Planeta -

Kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da se oseća bolje i da nije smatrala da je to što ima upalu pluća dovoljno značajno da bi saopštila javnosti.

"Jednostavno nisam mislila da će to biti toliko važno", izjavila je Klinton u ponedeljak veče u intervjuu za CNN, pošto joj je dan ranije pozlilo tokom komemoracije povodom 15 godina od terorističkih napada u Njujorku.

Demokratska kandidatkinja je zbog dehidriranosti morala ranije da ode sa skupa, a dok je čekala automobil, počela je da posrće.

Upitana da li se onesvestila, Hilari Klinton je rekla da nije, ali da je imala vrtoglavicu i da je na trenutak izgubila ravnotežu.

"Ali kada sam uspela da sednem, da se ohladim, kada sam uzela malo vode, odmah sam se osećala bolje", rekla je Klinton.

Njen suprug, bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je u ponedeljak da se ona oseća dobro i da ako ima još nekih zdravstvenih problema koji su uzrokovali njenu slabost "onda je to misterija" za njega i sve njene lekare.

Hilari Klinton je u petak dijagnostifikovana upala pluća, a lekar joj je savetovao da se odmara pet dana.O svom zdravstvenom stanju obavestila je samo nekoliko najbližih saradnika, ali nije informisala javnost i nastavila je izbornu kampanju.

Hilari Klinton je obećala da će ove sedmice objaviti više informacija o svom zdravstvenom stanju.

Kandidat Republikanske partije Donald Tramp uzdržano je komentarisao razboljevanje svoje rivalke, poželevši joj da se oporavi. Nije, međutim, ponovio pitanja koja je ranije postavljao o tome da li bivša državna sekretarka ima snage i izdržljivosti da bude šefica države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track