HOLIVUDSKI GLUMAC OTIŠAO U RAT Glumio u Piratima s Kariba, a sada s Kurdima ratuje protiv džihadista
Foto: Jutjub

Pobesneo i otišao u rat

HOLIVUDSKI GLUMAC OTIŠAO U RAT Glumio u Piratima s Kariba, a sada s Kurdima ratuje protiv džihadista

Planeta -
Britanski glumac Majkl Enrajt poznat po ulozi u filmu 'Pirati s Kariba', navodno je napustio Holivud kako bi se uključio u aktivnu borbu protiv džihadista Islamske države u Siriji

ABC News piše da se Enrajt pridružio jednoj kurdskoj vojnoj jedinici, a u intervjuu za televizijski kanal Al Aan iz Dubaija on je rekao da se na borbu odlučio nakon što je video snimak na kojoj su pripadnici ISIS-a živog spalili jordanskog vojnog pilota, ali i nakon snimaka likvidacija američkih novinara.

"Najgore je da je te likvidacije izvršio jedan Englez", rekao je Enrajt, koji ima prijavljeno prebivalište u Sjedinjenim Državama. Kaže da se oseća dužnim Americi i da ima potrebu da ispravi nešto što je pošlo po zlu.

Majkl sa Tomom Kruzom koji je pokušao da ga zaustavi
Majkl sa Tomom Kruzom koji je pokušao da ga zaustavi

"Treba ih potpuno zbrisati s lica Zemlje", otvoreno će 51-godišnji Enrajt. Kaže da je spreman i da umre ako treba.

"Pa nisam tu došao da trčim, došao sam da se borim i ako moram da umrem onda će biti tako. Nisam došao ovde da se igra", odlučan je.

Enrajt navodno nikome od svojih uglednih holivudskih prijatelja nije rekao što je naumio, a da ide u potencijalno smrtonosnu bitku u Siriju nije rekao ni sopstvenoj porodici, sve dok nije stigao na ratište. Onda im je napisao pismo i rekao da ih možda više nikada neće videti.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

ABC piše da je glumac tokom svog kratkog boravka s Kurdima naučio mnogo o islamu, a već je nadenuo i muslimansko ime - sada se zove Mustafa Majkl Ali.Enrajtu je ovo prvo vojno iskustvo, a pre odlaska na ratište gotovo da nikada u ruci nije držao nikakvo vatreno oružje.

Osim u Piratima s Kariba, glumio je i u raznim američkim serijama, uključujući Zaboravljeni slučaj, JAG i CSI.

http://www.youtube.com/watch?v=7SQWIRCOQvM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track