HRVATI UVREĐENI: BBC i ne zna kako izgleda predsednički kandidat Kolinda
Foto: Printscreen BBC

Liči malo

HRVATI UVREĐENI: BBC i ne zna kako izgleda predsednički kandidat Kolinda

Planeta -
Na sajtu BBC u izveštaju o predsedničkim izborima u Hrvatskoj pored fotografije aktuelnog predsednika koji se kandidovao za reizbor, Ive Josipovića, našla fotografija žene koja liči na Grabar Kitarovićevu, ali nije ona

ZAGREB - O drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, koji će biti održani u januaru, izvestile su brojne svetske agencije, ali Hrvatima je prst u oko bio izveštaj britanske državne kuće BBC, koja ne zna kako izgleda Kolinda Grabar Kitarović, predsednička kandidatkinja.

Tako je na sajtu BBC u izveštaju o predsedničkim izborima u Hrvatskoj pored fotografije aktuelnog predsednika koji se kandidovao za reizbor, Ive Josipovića, našla fotografija žene koja liči na Grabar Kitarovićevu, ali de fakto nije ona, piše 24sata.hr.

Inače, AFP je javio da je Ivan Vilibor Sinčić (25) pravo iznenađenje izbora. Nemačka agencija DPA izveštava da Josipović i Grabar Kitarovićeva vode tesnu trku, a Italijanska ANSA da u Josipovićem štabu nisu mogli da sakriju razočaranje rezultatom jer su ankete predviđale postotak bliži apsolutnoj većini.

Austrijska agencija APA navodi da bi Josipovićeva pobeda bila prvi pozitivan izborni rezultat za vladu levog centra. Aktuelni predsjednik se u poslednje vreme distancirao od nepopularne vlade premijera Zorana Milanovića, prenosi APA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track