HRVATICE PODVODILI PO NEMAČKOJ: Među elitnim prostitutkama starleta i poznata imena!
Foto: Profimedija

Hapšenja u Zagrebu

HRVATICE PODVODILI PO NEMAČKOJ: Među elitnim prostitutkama starleta i poznata imena!

Planeta -
Glavni osumnjičenik i šef grupe je Davor Zunec, a ostali su služili kao logistika

Zbog sumnje da su se nekoliko meseci bavili organizovanjem međunarodne prostitucije, odnosno da su devojke iz Hrvatske i obližnjih zemalja podvodili na područje Nemačke, hrvatska policija je u saradnji s USKOK-om uhapsila pet osoba, četvoricu muškaraca i ženu.

Svi su oni u sredu i četvrtak ispitani, nakon čega su ponovno vraćeni u prostorije za zadržavanje na Senjaku. Za neke od njih USKOK će predložiti određivanje istražnog zatvora, piše Jutarnji list.Kako se saznaje, kao glavni organizator grupe osumnjičen je Davor Zunec, dok su ostali osumnjičeni, Darko K.,

Goran G. i drugi uglavnom služili kao logistika, odnosno prevozili su devojke do mušterija, brinuli se za njihov smještaj u Nemačkoj i slično.

Zagreb
Zagreb

Među devojkama koje su podvodili navodno ima i nekih poznatih imena, među kojima je jedna starleta i jedna prvakinja države u bodibildingu koja se i pre nekoliko godina već spominjala u kontekstu jednog slučaja elitne prostitucije na području Zagreba.

Devojke su automobilima bile prevožene u Nemačku ili bi im kupili putnu kartu, a podvođenje bi se odvijalo u nekoliko noćnih klubova i hotela. Inače, prvoosumnjičeni Davor Zunec već pre nekoliko mjeseci bio je osumnjičen za isto delo u Zagrebu, no tada je pušten na slobodu jer je položio garanciju.

Reč je o hipoteki na njegovu kuću, a jedan od uslova na koje se obvezao jeste upravo da neće ponoviti kazneno delo. Međutim, kako je sada uhvaćen i osumnjičen upravo za takvu stvar, po sili zakona mogao bi ostati bez kuće koja je založena kao jemstvo njegove slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track