HRVATSKA KAO NOVA GRČKA: Hrvatskim radnicima zabranjeno da rade u Austriji!

Nema posla

HRVATSKA KAO NOVA GRČKA: Hrvatskim radnicima zabranjeno da rade u Austriji!

Planeta -
Austrija se, zbog ekonomske situacije, suočava s velikim rastom stope nezaposlenosti i ne očekujemo da će se stanje iole poboljšati u sledećih šest meseci, rekao je Oliver Gumhold iz austrijskog Ministarstva rada, socijalne zaštite i zaštite potrošača

ZAGREB - Radnici iz Hrvatske neće moći da računaju na posao u Austriji do 30. juna 2018. do kada im je austrijska vlada, zbog ekonomske situacije u toj zemlji, produžila ograničavanje zapošljavanja.

Austrija se, zbog ekonomske situacije, suočava s velikim rastom stope nezaposlenosti i ne očekujemo da će se stanje iole poboljšati u sledećih šest meseci, rekao je za Večernji list Oliver Gumhold iz austrijskog Ministarstva rada, socijalne zaštite i zaštite potrošača.

Tako su istog dana dve države u kojima Hrvati tradicionalno traže posao donele suprotne odluke - Austrija je ograničila, a Nemačka potpuno otvorila tržište rada Hrvatima i tako ih izjednačila sa svim ostalim državljanima EU iz "starih" članica, preneo je portal Seebiz.

Uz Austriju, ograničenje zapošljavanja na tri godine produžiće i Slovenija i Holandija, a najverovatnije i Velika Britanija u kojoj se govori i o maksimalnom prelaznom periodu od sedam godina.

Ostale države poručuju da odluka još nije doneta, jer je rok 30. jun, navedeno je u tekstu.

Inače, strani mediji već danima pišu o tome kako nijedna zemlja u regionu ne stoji tako loše kao Hrvatska i da bez radikalnih reformi niko neće moći da spreči sudbinu Grčke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track