HRVATSKI CRNI HUMOR: Obesili 2 lutke pred Poreskom upravom i proglasili Aveniju mrtvih preduzetnika
Foto: Hrvatsko Drušvo Mrtvih Preduzetnika

Poruka vladi u Zagrebu

HRVATSKI CRNI HUMOR: Obesili 2 lutke pred Poreskom upravom i proglasili Aveniju mrtvih preduzetnika

Planeta -
Vešanje je izvela inicijativa Hrvatsko društvo mrtvih preduzetnika, koja sebi predviđa "svetlu budućnost" i "sve više članova" s obzirom na aktuelnu ekonomsku politiku države

ZAGREB - Pred zgradom Poreske uprave na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik jutros su se pojavile dve obešene lutke pored kojih je istaknut natpis "Avenija mrtvih poduzetnika" (preduzetnika).

Fotografije je medijima poslala inicijativa koja se predstavlja kao "Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika".

Pred zgradom Porezne uprave jutros su osvanule dvije obješene lutke i natpis "Avenija mrtvih poduzetnika".

Posted by HRT Vijesti on Sunday, June 28, 2015

"'Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika' predlaže da se Avenija Dubrovnik, gde je smeštena i Poreska uprava Zagreb, preimenuje u Aveniju mrtvih poduzetnika. Društvo smatra da je dobra prilika da se tim činom kruniše i višegodišnje razdoblje izrazito pozitivnog trenda u broju novih živih mrtvaca poduzetnika. Tom povodom dvoje članova Društva obesilo se 29. juna u ranojutarnjim satima o krošnje drveća u blizini zgrade Poreske uprave na Aveniji, zajedno s natpisom na kom se nalazi predlog novog imena", navodi se u saopštenju.

Društvo dodaje da očekuje "stabilan rast članstva" s obzirom na negativne rezultate ekonomskih reformi, koje direktno pogađaju preduzetnike.

"Kad se tome dodaju (ne)efikasnost i (ne)korumpiranost pravosuđa i javne administracije, i njihov uticaj na rad preduzetnika, zajedno s postojano visokim poreskim opterećenjem i istrajnošću Poreske uprave u traženju propusta i striktnom kažnjavanju preduzetnika u šumi bujajućih novih propisa, to čini idealno okruženje za uspešan razvoj novih generacija mrtvih preduzetnika. U skladu sa svim navedenim, Društvo predviđa stabilan rast broja članova i svetlu budućnost. Jedan doprinos za državni budžet manje znači jedni članarina HDMP-u više", poručili su iz inicijative.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja