HRVATSKI MINISTAR BAUK: Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, šta su Hrvati iz Srbije?
Foto: Fonet

Odgovor Kolindi

HRVATSKI MINISTAR BAUK: Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, šta su Hrvati iz Srbije?

Planeta -
Zalagaću se da Hrvati iz Hrvatske koji su srpske nacionalnosti imaju ista prava kao iz Srbi iz Srbije koji su hrvatske nacionalnosti, napisao je Arsen Bauk na svom Fejsbuku

ZAGREB - Hrvatski ministar uprave Arsen Bauk prokomentarisao je na Fejsbuku izjavu izabrane predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović pitanjem "Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, šta su onda Hrvati iz Srbije?".

Podsećamo, Grabar Kitarovićeva je u razgovoru za bosansko-hercegovačku televiziju BHT1 izjavila je da je, prema njenom mišljenju, Hrvat svaki državljanin Hrvatske bez obzira na to što je Srbin po nacionalosti. Takođe je rekla da joj smeta izraz "građanke i građani", koji "smeta ljudima na selu" jer imaju utisak da su isključeni.

Bauk je polemiku započeo postom: "Nalazim se u ozbiljnoj dilemi da li smo dobro nazvali projekt e-građanin".

"Ma dobro, treba se samo naviknuti. Npr.: "Zalagaću se da Hrvati iz Hrvatske koji su srpske nacionalnosti imaju ista prava kao iz Srbi iz Srbije koji su hrvatske nacionalnosti. Takođe, zalagat ću se da Bosanci i Hercegovci koji su hrvatske nacionalnosti budu ravnopravni s Bosancima i Hercegovcima koji su bošnjačke i srpske nacionalnosti." Jedino još da ovi zamene transparent '2014. protiv Hrvata jugoslovenske nacionalnosti'".

(Večernji list, Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja